Rejsevaccinationer

Sikkert ud – godt hjem

Vær opmærksom på at sygesikringen ikke dækker udgifter til rejsevaccinationer.

Rejsevaccinationer er en “privat forretning”, som det offentlige sundhedssystem ikke vil betale.

Priserne varierer fra læge til læge. Det skyldes at lægerne ikke må aftale priser indbyrdes. Der findes vaccinationsfirmaer, som vejleder og vaccinerer uden at forudgående kendskab til “kunden”. Vi anbefaler at man lader sig vaccinere af en læge som har kendskab til ens sygdomshistorik og familieforhold.

Hvis du vil vide hvad der anbefales af vacciner til dit rejsemål, kan du gå ind på Statens Serum Institut´s hjemmeside, men du kan også bestille tid til en vejledningskonsultation.

Konsultations priser

Konsultations typePris incl. moms
Konsultation med vaccination inklusiv vejledningskonsultation pr. person200,- kr
Vejledningskonsultation uden vaccination hos os pr. person
– hvis I er en familie som rejser sammen på samme rute, betaler I kun for 1 selvom hele familien vejledes.
250,- kr
Vejledningskonsultation vedr. malariaprofylakse uden samtidig behov for vejledning omkring vaccination250,- kr
Familie rabatter: Familier som rejser af samme rejserute betaler kun for 1 vejledningskonsultation. Prisen for vaccinationsvejledning og vaccinationskonsultationen kommer ikke til at overstige 500,- kr (+ vacciner) uanset antallet af familiemedlemmer.

Bemærk: Oven i selve konsultationsprisen skal lægges selve vaccinens pris (se priser her)

I Lægehuset Gråbrødrepassagen tilbydes følgende vaccinationer:

Smitsom leverbetændelse A – Smitsom leverbetændelse med Hepatitis A virus (HAV) overføres primært via forurenet vand og fødemidler, men kan også overføres direkte fra person til person. Hepatitis A er derfor udbredt i områder med dårlige sanitære og hygiejniske forhold. Læs mere.

Smitsom leverbetændelse B – Smitsom leverbetændelse B med Hepatitis B virus (HBV) overføres ved seksuel kontakt, blodkontakt, fra mor-til-barn og horisontalt mellem småbørn. Rejsendes risiko er overvejende ved seksuel kontakt, blodkontakt i forbindelse med hospitalsophold, medicinsk behandling, tatovering og piercing under udlandsophold. Læs mere.

Centraleuropæisk hjernebetændelse (TBE) – Som også kaldes Tick-borne encephalitis (TBE) er en alvorlig hjernebetændelse, som skyldes et virus der overføres af skovflåter. Sygdommen forekommer i skov- og græsklædte områder i Skandinavien, Baltikum, Rusland og Sibirien, på Balkan og i visse dele af Tyskland, Østrig, Sverige og Danmark. Læs mere.

Japansk hjernebetændelse (JHB) – Skyldes Japansk  Encephalitis  Virus (JEV) som overvejende findes hos grise og vandfugle, men kan overføres til mennesker via mygggestik. Risikoen for at få JHB er størst ved ophold i landområder. Det er kun 1 ud af 25-200 af de der bliver smittet, der udvikler hjernebetændelse. JHB er dog en yderst alvorlig sygdom med en dødelighed på 20-30%. Af de der overlever har 50-60% hjerneskader. Læs mere.

Kolera og rejsediarré – Kolera er en vand- og fødevare overført infektion med tarmbakterien Vibrio cholerae. Den forårsager akut mave-tarminfektion med kraftig vandig diarré og opkastning. Sygdommen spredes gennem forurenet vand og fødevarer. Store udbrud af Kolera skyldes ofte drikkevand som er forurenet med afføring fra mennesker. Læs mere.

Skovflåtbåren hjernebetændelse (Tick-Borne Encephalitis (TBE)) – TBE overføres af skovflåter. Sygdommen kan også overføres via upasteuriserede mejeriprodukter. Cirka 1/3 af de smittede udvikler tegn på hjernehindebetændelse eller hjernebetændelse. Risikoen for at få infektion i hjernen stiger med alderen. Børn i førskolealderen udvikler sjældent hjernebetændelse. Omtrent 40% vil have hjerneskader. Læs mere.

Gul feber – Gul feber er en alvorlig virussygdom, der skyldes infektion med gul feber virus. I milde tilfælde er typiske symptomer feber, hovedpine og kvalme. I alvorlige tilfælde sker der skader på lever, nyrer og hjerte. Patienterne får blødninger og gulsot. Heraf kommer navnet. Dødeligheden er høj. En del lande stiller krav om gul feber vaccination ved indrejse. Læs mere.

Meningokok-sygdom (Meningitis / hjernehindebetændelse) – Skyldes infektion med bakterien Neisseria meningitidis, smitten sker ved direkte kontakt eller dråbesmitte og kræver tæt kontakt. Der findes flere typer af meningitis bakterier som kan give hjernehindebetændelse og blodforgiftning. Man kan udvikle en livstruende infektion i løbet af få timer. Selv en behandlet meningokok-sygdom har en dødelighed på 10-15%. Læs mere.

Hundegalskab (Rabies) – Skyldes Rabies virus. Næsten alle tilfælde hos mennesker ses efter hundebid. Rabies virus forekommer i de fleste lande i verden. Alle der rejser uden for Europa, Nordamerika eller Australien har risiko for at blive smittet. Der findes ingen behandling for hundegalskab. Læs mere.

Tuberkulose – Skyldes infektion med bakterien med Mycobacterium tuberculosis. Tuberkulose smitter ved dråbesmitte, f.eks. en person med aktiv lunge-tuberkulose hoster. Smitte kræver tæt kontakt. Det er kun omkring 10% af de der bliver smittet, der udvikler aktiv tuberkulose. Læs mere.

Tyfus – Skyldes infektion med bakterien Salmonella typhi. Smitte sker som hovedregel ved indtagelse af forurenede fødevarer, men kan også ske fra person til person. Smitte med tyfus sker hyppigst inden for husstande. Risikoen for smitte er størst for rejsende, der bor og spiser lokalt. Læs mere.

HUSK
Sygdomsudbredelse, riskoprofil og behandling kan ændre sig – ovenstående er derfor kun vejledende – bestil tid til en vejlednings konsultation i god tid inden din rejse

Priser for vacciner

VaccinePris pr. DoseAntalBeskyttelse
Centraleuropæisk hjernebetændelse (TBE)470,- krx33 år
Centraleuropæisk hjernebetændelse (TBE) børn440,- krx33 år
Gul feber485,- krx1Livslang
Hepatitis A500,- krx240 år
Hepatitis A – barnedosis400,- krx240 år
Hepatitis A+B675,- krx3Hep A 40 år/Hep B livslang
Hepatitis A+B (børn)675,- krx3Hep A 40 år/Hep B livslang
Hepatitis A+B (børn) – Ambirix675,- krx2Hep A 40 år/Hep B livslang
Hepatitis B400,- krx3Livslang
Hepatitis B (barn)300,- krx3Livslang
Japansk Hjernebetændelse1080,- krx2-31 år, 10 år ved revaccination
Kolera (ligger i pakker af 2 stk.)2x 305,- krx22 år
Meningitis (hjernehindebetændelse)700,- krx15 år
Rabies (Hundegalskab)750,- krx2Livslang
Receptudstedelse af Malariamedicin110,- kr
Tyfus350,- krx13 år
Tyfus – oral vaccine (ligger i pakker med 3 kapsler)400,- krx33 år

Bestil tid til rejsevaccinationer i god tid inden din rejse og forbered dig ved hjælp af vores rejsevaccine skema!

KLIK HER

og hent skema til forberedelse så du får de rigtige vaccinationer ..